راهنمای خرید هاست

خرید هاست

راهنمای خرید هاست:

چطور برای کسب و کار اینترنتی تان فضا بخرید؟

خرید هاست بعد از انتخاب و خریداری دامنه مهمترین قدم برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی یا ایجاد وب سایت هست.

اگر قصد دارید تا یک سایت راه اندازی کرده و محصولات و خدمات خود را از طریق اینترنت معرفی کنید، علاوه بر داشتن دامنه نیاز به فضایی برای نگه داری فایل های سایت تان دارید. هاست ها یا میزبان های وب این فضا رو در اختیار شما قرار میدن.

برای داشتن این فضا تنها کافیه به یکی از شرکت های ارائه دهنده سرویس میزبانی وب، یا وب هاستینگ مراجعه کرده و با توجه به نیاز خود و سایت تان هاست یا فضا خریداری کنید.

اما قبل از اینکه بخواهید فایل ها و اطلاعات سایت خود یا محصولات و خدمات تان را در دنیای وب قرار بدین، مطمئنا با سوالات بسیاری مواجه خواهید شد.

تو این مطلب ما برای خرید هاست مناسب برای سایت، شما را راهنمایی میکنیم.

سعی کردیم تو این مقاله به اکثر سوالاتی که افراد هنگام خرید هاست و فضای میزبانی سایت با آن مواجه میشن رو پاسخ بدیم.

 

چه چیزی قراره یاد بگیرین؟

• هاست یا فضای میزبانی وب به چه معنیه؟

• آیا برای داشتن فضا روی اینترنت حتما باید پول پرداخت کنم؟ آیا گزینه های رایگان بدون نیاز به خرید هاست هم هست؟

• اگر قصد خرید هاست دارید، قبل از خرید به چه نکاتی باید توجه کنید.

• هاست ایرانی بخرم یا خارجی؟

• از کجا بخرم بهتره؟

• و در نهایت پیشنهاداتی که ما در مورد خرید هاست برای شما داریم. 

دقت کنید که مبحث هاستینگ یک موضوع بسیار تخصصی هست که عناوین بسیاری رو شامل میشه، اما شما که قصد راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی دارید، با خواندن این مقاله هر آنچه برای خرید هاست یا فضای میزبانی سایت به آن نیاز دارید را یاد خواهید گرفت.

اما در صورتی که علاقه به اطلاعات بیشتری در رابطه با میزبانی وب یا هاستینگ دارید میتونید از این لینک استفاده کنید.

اگر آماده هستید تا دومین قدم مهم برای شروع کسب و کار اینترنتی رو بردارید با ما همراه باشید.

 

هاست چیست؟

هاست در واقع فضایی هست که به شما امکان میده تا اطلاعات و فایل های تصویری سایت خود را بر روی آن قرار بدین تا سایت شما و محتوای آن برای همه افراد در سرتاسر دنیا قابل دسترس باشه.

در نتیجه اگر شما میخواهید سایتی بر روی اینترنت داشته باشید، برای اینکه این سایت برای همه افراد در سراسر دنیا قابل دسترسی باشه باید حتما علاوه بر دامنه، برای سایت خود یک هاست هم تهیه کنید.

دامنه، نام سایت شما میباشد و هاست، فضایی هست که سایت شما رو میزبانی میکنه و اطلاعات و محتوای سایت روی آن قرار میگیرد.

در رابطه با هاست میتونید از این لینک اطلاعات بیشتری به دست بیارید.

آیا برای داشتن هاست باید پول پرداخت کنید؟

سرویس دهندگان بسیاری هستند که به شما امکان میزبانی رایگان سایت رو میدن یعنی میتونید هاست رایگان برای خود داشته باشید و بدون هیچ هزینه ای سایت خود را میزبانی کنید.

اما شنیدید میگن هر چی پول بدی همونقدر آش میخوری؟ در رابطه با هاست های رایگان هم همینطوره. درسته که شما پولی بابت داشتن فضا برای سایت تان نخواهید داد، اما اگر میخواهید یک کسب و کار رو به صورت جدی شروع کرده و ادامه بدین توصیه میکنیم به هیچ عنوان سراغ هاست های رایگان نروید.

خرید هاست

 

معمولا هاست های رایگان امکانات کمتری رو در اختیار افراد قرار میدن و از امنیت کمتری هم برخوردار هستند. این سایتها در صورت نیاز پشتیبانی خوبی از شما و مشکلات تان نخواهندکرد. تبلیغات مختلفی رو در سایت شما به نمایش میگذارن و به طور کل به هیچ عنوان گزینه مناسبی برای یک کسب و کار جدی نخواهند بود.

با این اوصاف خرید هاست، انتخاب بهتری خواهد بود. همچنین قیمت هاستها معمولا از ماهانه ۹۰۰۰ تومان شروع میشه به بالا که این بستگی به نیاز های شما و سایت تان داره.

شما از ماهی ۲۵۰۰۰ تومن یا سالانه ۱۲۰۰۰۰ تومان میتونین یک فضای مناسب یا هاست برای سایت خود تهیه کنید. این پولی که پرداخت میکنید به هیچ عنوان هزینه نیست و یک سرمایه گذاری بزرگ برای شما خواهد بود.

اگر اصرار دارید که از سایت های ارائه دهنده هاست مجانی استفاده کنید میتونید در گوگل عبارت هاست رایگان رو جستجو کنید. نتایج بسیاری به دست خواهید آورد که با مطالعه و بررسی این سرویس دهندگان و امکانات و ویژگی های آن ها میتونین یک انتخاب مناسب داشته باشید.

 

قبل از خرید هاست برای کسب و کارتان باید بدانید:

اگر تصمیم دارید که کسب و کارتون رو به صورت جدی ادامه بدین و میخواهید اقدام به خرید هاست کنید، لازمه که قبل از شروع فرآیند خرید هاست ، یک سری اطلاعات اولیه داشته باشید.

اگر به سایت های مختلف ارائه دهنده میزبانی وب مراجعه کنید با پلن های مختلفی مواجه میشید که انتخاب رو برای شما سخت خواهد کرد. ممکنه فکر کنید کدوم یکی از این پلان ها برای من و کسب و کارم مناسبتر هست؟

این اطلاعات به شما برای انتخاب یک سرویس دهنده مناسب کمک بسیاری خواهد کرد:

فضای هاست

فضای هاست، مشخص کنده میزان اطلاعاتی هست که شما میتونید بر روی سرور ذخیره کنید.
میزان فضایی که خریداری میکنید بسیار مهم است. شما باید با توجه به حجم سایت و فایل هایی که دارید برای سایت خود فضا تهیه کنید. معمولا در اکثر سایت های سرویس دهنده میزبانی وب، فضای مورد ارائه، از ۵۰ مگابایت شروع میشه به بالا.
اگر نمیدونید چه مقدار فضا برای سایت خود نیاز دارید نگران نباشید، ما در ادامه مقاله به شما کمک میکنیم تا یک هاست مناسب با فضای مناسب برای خودتون انتخاب کنید.

 

پهنای باند

پهنای باند مقدار اطلاعاتی هست که شما مجاز هستید به طور ماهانه از/به سرور انتقال بدین.
پهنای باند شامل تمام آپلود ها و دانلود ها هست. پهنای باند به میزان حجم صفحات سایت، تعداد بازدید کنندگان ماهانه سایت و همچنین تعداد صفحاتی هست که هر بازدید کننده به طور میانگین در هر بازدید از سایت شما مشاهده میکنه بستگی داره.
پهنای باند از یک گیگابایت شروع میشه به بالا، هر چی سایت شما بیشتر پیشرفت کنه و بازدید کننده بیشتری داشته باشید، به پهنای باند بیشتری نیاز پیدا میکنید.

 

سیستم عامل

دو نوع سیستم عامل برای استفاده هست، لینوکس و ویندوز.
این سیستم عامل ارتباطی با سیستم عامل کامپیوتر شما نداشته و در واقع شما برای استفاده از سیستم عامل لینوکس نیازی ندارید که به سیستم عامل لینوکس آشنایی داشته باشید.
اگر سایت شما بر پایه asp.net نوشته شده است باید از هاست ویندوزی استفاده کنید اما در صورتی که سایت شما با زبان PHP نوشته شده است باید از هاست لینوکسی استفاده کنید. همچنین اگر میخواهید از مدیریت محتوای وردپرس استفاده کنید میتونید هم از هاست ویندوز و هم از هاست لینوکس استفاده کنید.

 

علاوه بر این سرورهای ویندوزی اندکی گرانتر از سرورهای لینوکسی هستند در نتیجه هزینه بر تر خواهند بود. همچنین گفته میشود که امنیت سرور های لینوکسی و همچنین ثبات و پایداری در سرورهای لینوکسی بیشتر از ویندوز است.
ار بابت سرعت هم فرق چندانی بین این دو سیستم عامل وجود ندارد.

 

کنترل پنل

کنترل پنل برای نگهداری سایت چه توسط خودتون و یا دیگران بسیار مهم است. از طریق کنترل پنل شما میتونید تغییرات لازم رو در سایت خود بدین، فایل هایی رو آپلود کنید، اکانت های ایمیل بسازید. دیتا بیس یا پایگاه داده های سایت تان را مدیریت کنید و بسیاری کارهای دیگر را در آن انجام دهید.
دو تا از کنترل پنل های معروف، Cpanel و Direct Admin هستند.
در صورتی که هاست شما دارای سیستم عامل لینوکس باشه، کنترل پنل شما cpanel خواهد بود و در صورتی که هاست ویندوزی خریداری کنید، کنترل پنل هاست تان direct admin خواهد بود.

 

تعداد اکانت ایمیل

شما ممکنه بخواهید تحت نام دامنه سایت تان چندین اکانت ایمیل برای خود بسازید. به عنوان مثال، یک اکانت ایمیل برای پشتیبانی سایت، یک اکانت ایمیل برای قسمت فنی یا فروش و غیره… .
در پلن های هاستینگ تعداد اکانت ایمیلی که میتونید داشته باشید مشخص شده که از یک تا بینهایت هست.

 

تعداد اکانت FTP

اگر غیر از شما افراد دیگری هم مدیریت سایت تان را به عهده دارند، میتونید برای دسترسی هر فرد به سرور سایت، یک اکانت FTP ایجاد کنید.

 

دیتابیس یا پایگاه داده

دیتابیس یا پایگاه داده محلی برای نگهداری اطلاعات سایت شماست. اگر شما میخواهید از مدیریت محتوای وردپرس یا جوملا استفاده کنید و یا میخواهید سایتی پویا داشته باشید باید حداقل یک دیتابیس داشته باشید.
شما به هر سایتی که خدمات میزبانی وب ارائه میکنه مراجعه کنید و پلن ها رو مشاهده کنید با اصطلاحات بالا در پلن ها روبرو میشید. با درنظر گرفتن نیاز های سایت خود میتونید انتخاب بسیار بهتری برای خرید هاست داشته باشید.
اما معمولا سوالی که افراد دارند اینه که من از کجا بدونم سایتم به چه مقدار منابع نیاز داره تا بتونم انتخاب بهتری برای خرید هاست داشته باشم؟

 

چطور نیاز های سایتم رو تخمین بزنم؟

مهمترین چیزی که باید در رابطه با نیاز های سایت خود تخمین بزنید میزان فضا و پهنای باند مورد نیازتون هست.
همونطور که گفته شد فضای هاست مقدار اطلاعاتی هست که میتونید روی سرور میزبانی کننده سایت خود ذخیره کنید و این هم بستگی به حجم صفحات سایت و تعدادش، فایل های صوتی و تصویری داره.
به عنوان مثال، اگر یک صفحه سایت شما ۵۰ کیلوبایت حجمش باشه شما در یک فضای یک مگابایتی میتونید ۲۰ صفحه وبسایت داشته باشید. پس اگر هاست تان به شما ۱۰۰ مگابایت فضا بده، در واقع شما میتونید ۲۰۰ صفحه از یک سایت رو میزبانی کنید.
پهنای باند هم میزان اطلاعاتی هست که میتونید به صورت ماهانه از یا به وب سرور منتقل کنید.

مثلا برای یک صفحه به حجم ۵۰ کیلوبایت با ۲۰۰۰۰ بازدید کننده در ماه که هر کدام به طور میانگین، ۵ صفحه از سایت شما رو بازدید کنه، نیاز به ۵۰۰۰ مگابایت یا ۵ گیگابایت پهنای باند دارید.
دقت کنید که ۲۰۰۰۰ بازدید کننده در ماه یعنی تقریبا روزانه ۶۶۷ بازدید کننده و این تعداد بازدید کننده برای سایتهای بزرگ هم چیزی هست که در همون یک یا چند ماه اول به دست نخواهد اومد. البته در صورتی که از روش های اصولی و درست برای جذب ترافیک هدفمند استفاده کنید.
در نتیجه اگر شما تازه سایتی رو راه اندازی کرده یا قصد دارید شروع به ایجاد سایت کنید بهتره که در رابطه با میزان فضای سایت و پهنای باند سایت خود نگران نباشید.
اما با چند مثال به شما نشون میدیم که بتونید میزان فضا و پهنای باند مورد نیازتون رو برای یک سایت تازه تاسیس تخمین بزنید و درک بهتری از این موضوع داشته باشید.

مثال ۱: سایت یک شرکت که دارای صفحاتی چون اطلاعات یا درباره ما، لیست محصولات یا خدمات، صفحه تماس با ما و غیره هست به فضای کمتری نیاز خواهد داشت. ( تقریبا کمتر از ۲۰۰ مگابایت برای فضای هاست و ۲ تا ۵ گیگابایت برای پهنای باند. )
یک وبلاگی که تازه شروع به کار کرده با تعداد کمی مطلب هم به فضا و پهنای باند مشابه مثال فوق نیاز داره.

 

مثال ۲: یک وبلاگ محبوب و پر بازدید با صدها مطلب و عکس به ۱ گیگابات فضا و ۵ تا ۱۰ گیگابایت پهنای باند با توجه به میزان بازدید کننده ماهانه اش نیاز خواهد داشت.
یک وب سایت فروشگاهی با کمتر از ۲۵۰ محصول هم به منابع مشابه با مثال بالا نیاز خواهد داشت.

 

مثال ۳: یک سایت فروشگاهی با تعداد ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ محصول به ۵ تا ۱۰ گیگابایت فضا و ۳۰ تا ۵۰ گیگابایت پهنای باند با توجه به ترافیک ماهانه اش، نیاز خواهد داشت.

 

مثال ۴: یک انجمن گفتگو با چندین هزار کاربر، یک وبلاگ بسیار محبوب با چندین هزار مطلب سنگین و عکس، یک سایت فروشگاهی بسیار بزرگ با ۲۰۰۰ تا ۱۰۰ هزار محصول، این سایتها به یک سرور مجازی یا سرور اختصاصی باز هم با توجه به میزان ترافیک ماهانه شان نیاز خواهند داشت.

 

خب با توجه به مثال های فوق شاید بتونید با توجه به نیاز های سایت تان پیش بینی بهتری کرده و انتخاب بهتری برای خرید هاست داشته باشید.
در هر صورت از این بابت نگران نباشید، چون شما بعد ها میتونید هر پلنی رو که انتخاب کردید در صورت نیاز بلافاصله به پلن های با منابع بیشتر ارتقا دهید.

 

آیا هاست نامحدود با پهنای نامحدود بخرم بهتر نیست؟

شاید در بسیاری از پلن ها یا سایت های ارئه دهنده سرویس هاستینگ شنیده باشید که میگویند ما فضای نامحدود و پهنای باند نامحدود در اختیارتان قرار میدهیم.
اما در واقع این تنها ترفندی برای بازاریابی و جذب مشتری است و چیزی با عنوان نامحدود وجود ندارد.
تنها کافی است، بیش از حد از منابع سیستم استفاده کنید در آن صورت است که از طرف شرکت ارئه دهنده خدمات اخطار میگیرید.
البته در صورتی که شرکت ارائه دهنده با کیفیتی سراغ دارید که پهنای باند یا فضای نامحدود در اختیارتان قرار میدهد و شما هم استفاده تان در حد نرمال است میتوانید از این بابت خیال تان راحت باشد که دغدغه ای بابت پهنای باند و فضا نخواهید داشت.

 

هاست داخل ایران یا خارج از ایران؟

از دیگر سوالاتی که ممکن است بپرسید این است که هاست داخل ایران بهتر است یا خارج ایران.
چیزی که در ارتباط با هاست داخل ایران حائز اهمیت است اینه که به دلیل وجود سرورها در داخل کشور و نزدیکی از لحاظ جغرافیایی سایت هایی که روی هاست یا سرور ایران میزبانی میشوند سرعت بسیار بیشتری خواهند داشت. البته این اختلاف سرعت شاید در حد چند ثانیه بوده و آن چنان محسوس نباشد اما سرعت سایت و حتی یک ثانیه هم در افزایش موفقیت یک کسب و کار اینترنتی بسیار مهم است.
اگر سایت شما فقط محدود به مخاطبان داخل کشور است میتوانید از هاست های ایران استفاده کنید.

 

از دیگر مسائل مطرح، امنیت و آپ تایم سرور های داخل ایران است. شاید در گذشته هاست های ایرانی از امکانات و کیفیت خوبی بهره مند نبودند اما اکنون میبینیم که سایت های بسیاری از سرور های ایرانی استفاده میکنند و راضی هم هستند.
در کل اگر سرعت سایت و امنیت اطلاعات کاربران برایتان مهم است میتوانید از سرور های ایرانی استفاده کنید. توجه داشته باشید که هزینه هاست های ایرانی بیشتر از خارجی میباشد.
برای اطلاعات بیشتر در این مورد میتونید از لینک زیر مطالب بسیار بیشتری به دست آورید.
هاست ایران بخریم یا نخریم ؟

 

چطور یک هاست مناسب انتخاب کنید؟

خب با تمام اطلاعاتی که تا کنون به دست آورده اید میتونید انتخاب بهتری برای پلن هاستینگ مورد نیاز سایت خود داشته باشید.
علاوه بر موارد گفته شده در بالا، هنگام خرید هاست به این چند نکته هم توجه کنید تا دیگر خیالتان بابت خرید هاست راحت باشد.
یکی از موارد بسیار مهم، ارائه پشتیبانی ۲۴ ساعته و از طریق تلفن و ایمیل هست. مطمئن بشید از شرکتی هاست خریداری میکنید که به شما پشتیبانی ۲۴ ساعته بده. علاوه بر این سرعت در پاسخگویی هم بسیار مهم است. شما نباید برای پیدا کردن جواب سوال خود یا رفع مشکلی چندین روز صبر کنید.

مورد دیگه اینکه هاست شما از برنامه های مدیریت محتوای معروف مثل وردپرس و جوملا پشتیبانی کنه، که البته امروزه اکثر شرکت های هاستینگ این امکان رو فراهم میکنند و از این بابت میتونه خیالتون راحت باشه.
مساله بعدی بک آپ گیری هست. شما باید اطمینان حاصل کنید که شرکت هاستیگ شما هر چند وقت یکبار از اطلاعات سایت تان یک بک آپ تهیه میکنه تا در صورت مواجه شدن با مشکلی برای سایت، به بک آپ دسترسی داشته باشید تا ناگهان همه چیز رو از دست نداده و مجبور بشید از صفر شروع کنید.

البته لازم هست خودتان هم هر چند وقت یک بار یک بک آپ از سایت تان تهیه کنید.
به ضمانت بازگشت وجه هم بسیار دقت کنید. شاید شما از یک شرکت، هاست بخرید ولی بعد از گذشت ۷ روز از خدمات و سرویس یا پشتیبانی شرکت راضی نباشید. در این صورت باید بتونید وجهتون رو پس بگیرید و در صورت لزوم به هاستینگ دیگری مراجعه کنید.
نکته بعدی آپ تایم و عدم قطعی سرور هست. امروزه اکثر شرکت ها تضمین ۹۹٫۹۹% آپ تایم رو میدن، اما باز هم از این موضوع اطمینان حاصل کنید.

از کجا بخرید؟

برای خرید هاست تنها کافیه تو گوگل عبارت “خرید هاست” رو جستجو کنید تا با نتایج بسیاری روبرو شوید.
امروزه شرکت های بسیار و با کیفیتی هستند که خدمات هاستینگ رو ارائه میکنند.

 

پیشنهاد ما به شما چیست؟

ما بر طبق تجربه خرید هاستینگ این شرکت رو به شما پیشنهاد میکنیم.
شرکت میزبانی وب سرور پارس هست که از خدمات میزبانی شون راضی بودیم و تا کنون چندین بار از این شرکت هاست خریداری شده و  از پشتیبانی بسیار خوبی برخوردار هستند.
بعد از انتخاب شرکت مورد نظر برای خدمات هاستینگ، ما به شما پیشنهاد میکنیم تا از هاست های لینوکسی برای شروع استفاده کنید. همچنین برای شروع و راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی پیشنهاد میکنیم از پلن های ۲۰۰ تا ۵۰۰ مگابایت فضا با پهنای باند بین ۵ تا ۱۰ گیگابایتی بهره ببرید.

این انتخاب میتونه حداقل برای یک سال آینده شما مناسب باشه. در نهایت انتخاب با شماست تا با توجه به نیاز های سایت تان و آینده اون تصمیم بگیرید.
شما همچنین میتونید از انجمن گفتگوی ایرانی وب هاستینگ برای مشاوره و خرید هاست استفاده کنید. همچنین در این انجمن افراد زیادی هستن که به شما برای خرید کمک میکنن و خودشون هم ارائه دهنده سرویس هستند.

همینطور میتونید نظرات دیگران رو هم در ارتباط با شرکت های مختلفِ میزبانی وب جویا شوید.